کمبود آب معضل آينده جهان

در بسياري از کشورها، نيروگاه هاي توليد برق بزرگ ترين منبع مصرف آب است، چراکه نيروگاه هاي توليد برق به چرخه خنک کننده به منظور عملکرد مناسب خود نياز دارند.

اين گزارش ها حاکي از آن است که چنانچه روال کنوني ادامه يابد تا حدود 30 سال ديگر آب کافي براي رفع تشنگي مردم جهان و توليد الکتريسيته در اختيار نخواهد بود. اين موضوع به معناي برخورد نيازهاي ضروري ميان تامين آب آشاميدني و تقاضاي انرژي است. در اين پژوهش ها محققاني از دانشگاه آرهوس دانمارک، دانشکده حقوق ورمونت و شرکت CNA آمريکا شرکت داشته اند.

در بسياري از کشورها، نيروگاه هاي توليد برق بزرگ ترين منبع مصرف آب است، چراکه نيروگاه هاي توليد برق به چرخه خنک کننده به منظور عملکرد مناسب خود نياز دارند.

تنها سيستم هاي انرژي که نياز به چرخه خنک کننده ندارند، سيستم هاي بادي و خورشيدي است؛ بنابراين يکي از توصيه هاي اوليه محققان در اين تحقيق جايگزين کردن سيستم هاي قدرت قديمي با سيستم هاي بادي و خورشيدي پايدار است.

از ديگر يافته هاي تعجب آور اين تحقيق اين است که بسياري از نيروگاه ها حتي ميزان آب مورد استفاده براي عملکرد خود را تاکنون ثبت نکرده و از آن اطلاعي ندارند.

پروفسور بنيامين سوواکول، استاد دانشگاه آرهوس مي گويد: اين مشکل بزرگي است که بخش توليد نيرو از ميزان آب مصرفي خود بي اطلاع باشد و همراه با اين واقعيت که ما منابع آبي نامحدودي در اختيار نداريم، چنانچه افراد مسئول بزودي وارد عمل نشوند اين موضوع مي تواند به يک بحران جدي منجر شود.

ترکيب نتايج اين تحقيقات با پيش بيني ها در باره کمبود آب و جمعيت جهان نشان مي دهد تا شش سال ديگر بسياري از مناطق جهان دسترسي به آب آشاميدني سالم نداشته و در حقيقت نتايج نشان مي دهد 30 تا 40 درصد جهان با کم آبي مفرط روبه رو خواهد شد. به گفته محققان، تغييرات آب و هوايي مي توانداين روند را وخيم تر هم بکند.

اين به آن معناست که ما بايد تصميم بگيريم در آينده منابع آبي را کجا مصرف کنيم؟ آيا مي خواهيم آن را صرف نگهداري نيروگاه ها کرده يا به عنوان آب آشاميدني مصرف کنيم؟ چراکه آب کافي براي تامين هر دو بخش وجود ندارد.

در اين گزارش محققان شش توصيه کلي را به منظور متوقف کردن روند کنوني و غلبه بر بحران کم آبي در جهان به تصميم گيرندگان ارائه کرده اند:

1 ـ ارتقاي بهره وري انرژي 2 ـ پژوهش هاي بهتر به منظور جايگزيني چرخه هاي خنک کننده 3 ـ ثبت ميزان آب مورد استفاده نيروگاه ها 4 ـ سرمايه گذاري عظيم روي انرژي باد 5 ـ سرمايه گذاري عظيم روي انرژي خورشيد 6 ـ رهاسازي تسهيلات سوخت فسيلي در مکان هايي که در مضيقه آب هستند و تقريبا نيمي از سياره زمين را در بر مي گيرد.

گروهي از محققان تحقيقات خود را با تمرکز بر چهار مطالعه موردي مختلف به ترتيب در فرانسه، ايالات متحده، چين و هند انجام دادند. آنها به جاي بررسي اوضاع در سطح ملي، روي بخش کوچک تري مانند بخش هاي خاص و تامين کنندگان انرژي تمرکز کردند. گام اول شناسايي نيازهاي انرژي کنوني بود و پس از آن پيش بيني تا 30 سال آينده را انجام دادند که بيشتر نتايج تعجب آور بود. در هر چهار مورد، نتايج نشان مي داد که ما نمي توانيم به روند کنوني توليد برق ادامه داده و نياز به آب آشاميدني را هم برطرف کنيم. پروفسور سوواکوال مي گويد: اگر ما به شکل کنوني به کار خود ادامه دهيم، نمي توانيم بر کمبود آب فائق آييم؛ حتي اگر آب مجاني باشد؛ چراکه موضوع قيمت آب نيست. هيچ زماني براي تلف کردن نداريم و نياز است از همين الان وارد عمل شويم.

 

 


موضوعات مرتبط: کمبودآب ، ،
برچسب‌ها:

ادامه مطلب
تاريخ : جمعه 28 آذر 1393برچسب:, | 10:55 | نویسنده : خانم رضایی قنبرزهی |
صفحه قبل 1 ... 22 23 24 25 26 ... 30 صفحه بعد
.: Weblog Themes By VatanSkin :.